Siirry suoraan sisältöön

Yhdistys

Kokkolan Latu ry on kunto- ja virkistysliikuntajärjestö. Se on valtakunnallisen Suomen Latu ry:n paikallinen jäsenjärjestö. Suomen Ladulla on noin 184 jäsenyhdistystä eri puolella Suomea ja noin 90000 jäsentä. Kokkolan Latu on perustettu 18. helmikuuta vuonna 1953 ja sen jäsenmäärä vuonna 2022 on noin 1100 henkilöä. Yhdistyksellä on hiihtomaja, nimeltään ”Rastimaja”, Trullevissa, Ahvenpolku 8, Trullevin ulkoilureitin varrella. Muoniossa Jerisjärven rannalla sijaitsee yhdistyksen lomaosake ”Jerisranta”, jota jäsenet voivat vuokrata tiettyinä viikkoina vuodessa. Kiilopäällä Saariselällä sijaitsee Outaladun mökki, jota vuokrataan myös 6vk välein.

Arvot

Yhdistyksemme toiminnan periaatteena ovat vastuullisuus, vaikuttavuus, kestävä kehitys, tasavertaisuus ja taloudellisuus.

Toiminta-ajatus

Kokkolan Ladun toiminta-ajatuksena on edistää kuntoa, terveyttä ja virkistystä tuottavaa liikuntaa sekä ulkoilua, retkeilyä ja yleensä aktiivista elämäntapaa. Kokkolan Latu suunnittelee, tuottaa ja välittää Suomen Ladun toiminta-ajatuksen mukaisia liikuntapalveluja, -koulutusta ja -aineistoa.

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat oman yhdistyksen jäsenet ja lähialueen ulkoilusta ja terveysliikunnasta kiinnostuneet ihmiset ja vaikuttajat. Pyrimme olemaan myös haluttu yhteistyökumppani omien osaamisalueiden kuten luonnossa tapahtuvan liikkumisen asiantuntemuksen osalta ja ylläpitää välittömiä suhteita alueen päättäjiin sekä muihin alueen toimijoihin.’

Lajit

Perinteisinä liikuntamuotoina ovat kävely, pyöräily, melonta, hiihto, kesä- ja talviretkeily sekä ulkoilu. Lisäksi toimintaamme kuuluu sauvakävely, lumikenkäily, polkujuoksu, vesijumppa, lentopallo ja perheliikunta.

Liikuntapaikat ja kohteet

Liikuntaa harrastetaan Kokkolan ja lähiympäristön tarjoamilla liikuntapaikoilla ja retkeilyreiteillä. Lisäksi tehdään liikunnallisia retkiä muualle Suomeen ja joskus myös ulkomaille. Kaikille avoimia tapahtumia ympäri vuoden.