Siirry suoraan sisältöön

Lajit

Liikunta tekee hyvää. Sitä ei kiellä lääkärikään. Ladun tarkoituksena on edistää ihmisten ulkoilua. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ulkoilemaan kanssamme!

Kokkolan latu järjestää erilaisia ulkoilutapahtumia Kokkolan lähialueilla. Vieressä on listattuna lajit joita harrastamme ja välineitä vuokraamme.

Tapahtumista lisätietoa tapahtumakalenterista.


Frisbeegolf soveltuu kesäharrastuksena koko perheelle ja porukoille. Se on hauskaa ja helppoa. Kokkolan frisbeegolfradat löytyvät Laajalahdesta ja Köykärinmäeltä. Laajalahden rata on osin talvikäytössä. Lue lisää: https://www.frisbeegolfkokkola.fi/kilpailut-ja-toiminta/radat/

Geokätköily on nykyaikaista aarteen etsintää, missä arkussa ei ole kultaa vaan hyvä mieli ja liikunnan iloa. Kätköily vie sinut ainutlaatuisiin maisemiin ja näyttää seutua uudella tavalla. 

Tärkeimmät sivut geokätköilyyn liittyen ovat:

www.geocaching.com
www.geocache.fi

Hiihto on yksi monipuolisimmista urheilulajeista. Se kehittää niin lihaksia kuin hengityselimiäkin. Kuten yhdistyksemme nimessä, hiihto on monille latulaisille tärkeä talviharrastus – ei kuitenkaan se ainut!

Kokkolassa hiihtoa voi harrastaa mm. Rastimajan reitillä Trullevissa (perinteinen latu), jossa sijaitsee myös Kokkolan ladun Rastimaja. Latukahvila on auki hiihtokaudella viikonloppuisin säävarauksella. Santahaasta löytyy myös 3 ja 6 km valaistut ladut sekä 10 km ladun. Santahaasta voi jatkaa myös Harrbådaniin ja sieltä kautta Rastimajalle ja Poroluotoon. Köykärinmäen kisaladuilla taasen on hyvä treenata mäkikuntoa!

Lisätietoa lähialueen hiihtomahdollisuuksista löydät Kokkolan kaupungin sivulta: https://www.kokkola.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/hiihto-ja-kuntoladut/

Kiilopään hiihtoviikko on Kokkolan Ladun järjestämä täyshuollon sisältävä tapahtumarikas hiihto-, lumikenkäily- ja laskettelumatka Saariselälle. Katso lisätietoa etusivulta tai tapahtumakalenterista.

Juoksu on hyvä ja helppo harrastus. Lenkkarit jalkaan ja ulos. Kokkolassa on hyviä juoksumaastoja mm. Santahaassa sekä Harrbådassa. 

Suosiota nostanut talviliikuntalaji. Laji on siitä helppo, että normaaliin talvikenkään integroidaan lumikenkä ja matka voi alkaa. Mm. Lapissa talvella patikoidessa lumikengät ovat ehdoton varustus.

Uutena lisänä ovat huippusuositut liukulumikengät, jotka ovat yhdistelmä lyhyestä laskettelusuksesta, lumikengästä ja perinteisen hiihton karvapohjasuksesta. Liukulumikengillä pääsee etenemään hiihtäen tai kävellen sekä pehmeällä ja kovalla alustalla, ja nimensä mukaisesti voi liu’utella alas ainakin loivemmat mäet.

Kokkolan latu vuokraa sekä lumikenkiä että liukulumikenkiä. Myös retkiä järjestetään talvisin olosuhteista ja ohjaajien aikatauluista riippuen lähialueella.

Kuntosaleja Kokkolasta löytyy useampia. Kokkolan latu järjestää 65+ vuotiaille kuntosalivuoron Honkaharjun palvelutalossa maanantaisin ja keskiviikoisin. 

Suomen Ladun lastentoiminnan vankka kulmakivi on metsämörritoiminta. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Keskeistä toiminnassa on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus.

Kokkolan latu järjestää Metsämörritoimintaa useita kertoja vuodessa. Mm. Elban Talvipäivillä keväällä on usein mahdollisuus tutustua Metsämörriin seikkailuradan yhteydessä.

Polkujuoksu on mukava tapa tutustua alueen luontopolkuihin ja retkeilyreitteihin joko yksinään tai porukalla.

Kokkolan seutu tarjoaa useita paikkoja ja polkuja tallattavaksi. Voit tutustua maastoon mm. täältä: Kokkolan Ulkoilu ja retkeily

Suomen Latu kouluttaa polkujuoksuohjaajia, Kokkolan Ladullakin on tavoitteena saada lisää ohjaajia ja järjestämme mahdollisuuksien mukaan ohjattuja eri tasoisia polkujuoksulenkkejä.

Kokkolan latu järjestää ohjattua maastopyöräilyä ja meillä on tällä hetkellä kaksi Suomen ladun kouluttamaa ohjaajaa. Tieto tulevista lenkeistä julkaistaan Facebook-sivuillamme.

Kurkkaa suosittuja pyöräreittejä myös Visit Kokkolan sivuilta: https://www.visitkokkola.fi/tekemista/pyoraile-kokkolassa/ ja gps-jälkiä Jälki.fi-palvelussa: https://jalki.fi/areas/61-kokkola

Tässä myös muutamia muita vinkkejä:
– Pyörätie seitsemän sillan saaristossa Kokkolasta Pietarsaareen n. 40km yhteen suuntaan. Kartta.
– Reitti Kokkolan rantamaisemissa Öjassa, noin 30km yhteensä Kokkolan keskustasta mitattuna. Kartta.
– Reitti Kokkolasta Kaustiselle Seljesharjun upeiden maisemien kautta ja takaisin. Noin 100km. Voi lyhentää esim. lähtemällä ja palaamalla Alaveteliin, jolloin reitti on n. 70km. KarttaLinkki Retkipaikan juttuun Seljesistä.

Keskipohjanmaa tarjoaa ainutlaatuiset puitteet retkeilyyn. Luontoa ja maisemia hallitsee entisen merenpohjan kivikot ja hiekkaiset dyynit. Lisäksi kulttuurihistoriallisesti tärkeitä muinaishautoja ja asuinpohjia löytyy sieltä täältä lähialuetta.

Helppoja lähikohteita ovat mm. Laajalahti, Trullevin niemi ja Salamajärven kansallispuisto.

Kokkolan kaupungin retkeily- ja ulkoilumaastot

Retkiluistelu on talven kovavauhtisimpia harrastuksia. Kokkolan latu vuokraa retkiluistimia talvella. Joinain talvina Kokkolasta löytyy myös aurattu retkiluistelureitti säistä riippuen. Seuraa tapahtumakalenteria.