Siirry suoraan sisältöön

Lajit

Liikunta tekee hyvää. Sitä ei kiellä lääkärikään. Ladun tarkoituksena on edistää ihmisten ulkoilua. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ulkoilemaan kanssamme!

Kokkolan latu järjestää erilaisia ulkoilutapahtumia Kokkolan lähialueilla. Vieressä on listattuna lajit joita harrastamme ja välineitä vuokraamme.

Tapahtumista lisätietoa tapahtumakalenterista.


Frisbeegolf soveltuu kesäharrastuksena koko perheelle ja porukoille. Se on hauskaa ja helppoa. Kokkolan frisbeegolf radat löytyvät Laajalahdesta ja Köykärinmäeltä. Laajalahden rata on osin talvikäytössä. Lue lisää: https://www.frisbeegolfkokkola.fi/kilpailut-ja-toiminta/radat/

Geokätköily on nykyaikaista aarteen etsintää, missä arkussa ei ole kultaa vaan hyvä mieli ja liikunnan iloa. Kätköily vie sinut ainutlaatuisiin maisemiin ja näyttää seutua uudella tavalla. 

Tärkeimmät sivut geokätköilyyn liittyen ovat:

www.geocaching.com
www.geocache.fi

Hiihto on yksi monipuolisimmista urheilulajeista. Se kehittää niin lihaksia kuin hengityselimiäkin. Kuten yhdistyksemme nimessä, hiihto on monille latulaisille tärkeä talviharrastus – ei kuitenkaan se ainut!

Kokkolassa hiihtoa voi harrastaa mm. Rastimajan reitillä Trullevissa, jossa sijaitsee myös Kokkolan ladun Rastimaja. Latukahvila on auki hiihtokaudella viikonloppuisin säävarauksella. Santahaasta löytyy myös 3 ja 6 km valaistut ladut sekä 10 km ladun. Santahaasta voi jatkaa myös Harrbådaniin ja sieltä kautta Rastimajalle ja Poroluotoon.

Kokkolan latu järjestää vuosittain Kuutamohiihdon ja Poroluotohiihdon sää varauksin. Kuutamohiihto järjestetään aina täydenkuun aikaan iltaisin. Poroluotohiihto tapahtuu maaliskuussa jäätilanteen salliessa päivänvalolla. Poroluoto on saari Kokkolan edustalla, jossa on autiotupa ja tulentekopaikka.

Lisätietoa lähialueen hiihtomahdollisuuksista antaa Pekka Maasalo 050 363 9009.

Kiilopään hiihtoviikko on Kokkolan järjestämä täyshuollon sisältävä tapahtumarikas hiihto-, lumikenkäily- ja laskettelumatka Saariselälle. Katso lisätietoa etusivulta tai tapahtumakalenterista.

Juoksu on hyvä ja helppo harrastus. Lenkkarit jalkaan ja ulos. Kokkolassa on hyviä juoksumaastoja mm. Santahaassa sekä Harrbådassa. 

Keväällä 2018 aloitimme viikottaiset ohjatut polkujuoksulenkit.
Tiedustelut: Sini-Marja (050) 5710 282 sini.sangi@hotmail.com

Lentopalloilu on joukkue laji, jonka Suomen latu toi 50-luvulla kotimaahamme. Nykyään lajista on kasvanut jo valtakunnallisesti tärkeä kilpaurheilulaji. Kokkolassa lentopalloa voi harrastaa kesällä Leirintäalueella ja Laajalahdessa Beachwolleyn muodossa.

Kokkolan ladulla on oma vuoro Jokilaakson salissa viikoittain. Tervetuloa mukaan!

– maanantaisin   klo 18.00 – 19.30

– perjantaisin      klo 17.30 -19.00

Lisätietoa saat Seija Ja Eero Luhtiolta

smluhtio@gmail.com  

puh. 050 5434 068

Suosiota nostanut talviliikuntalaji. Laji on siitä helppo, että normaaliin talvikenkään integroidaan lumikenkä ja matka voi alkaa. Mm. lapissa talvella patikoidessa lumikengät ovat ehdoton varustus.

Kokkolan latu järjestää talvisin olosuhteista riippuen lumikenkä retken lähialueella

Kuntosaleja Kokkolasta löytyy useampia. Kokkolan latu järjestää 65+ vuotiaille kuntosalivuoron Honkaharjun palvelutalossa maanantaisin ja keskiviikoisin. 

Kanootit ja kajakit ovat mukava tapa tutustua lähiseudun rantamaisemiin. Kokkolassa hyvä reitti Perhonjokea pitkin Lahnakoskelta 8-tien sillalle sisältää pari koskea, mutta on kohtuu tasainen. Kokkolan vanhaan satamaan ja mustakariin on helppo tutustua esim. lähtemällä liikkeelle nuorisokeskus Elbasta.

Kokkolan ladulla on ollut Suomi meloo -viesissä joukkue vuosien ajan. 

Ladulla on vuokrattavia kanootteja useampia:
kajakkeja, tuplakajakkeja ja inkkareita.

Lisätietoa antaa Ari Hämynen 040 557 4833

Suomen Ladun lastentoiminnan vankka kulmakivi on metsämörritoiminta. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan. Keskeistä toiminnassa on ilo, kiireettömyys ja kokemuksellisuus.

Polkujuoksu on mukava tapa tutustua alueen luontopolkuihin ja retkeilyreitteihin joko yksinään tai porukalla. Kokkolan Ladussa Sini-Marja Sangi järjestää sulan maan aikana itse kullekin sopivia polkujuoksutapahtumia.

Jos polkujuoksu tuntuu lajiltasi, voit ottaa yhteyttä Sini-Marjaan: sini.sangi@hotmail.com, 050 5710 282. 

Kokkolan seutu tarjoaa useita paikkoja ja polkuja tallattavaksi. Voit tutustua maastoon mm. täältä: Kokkolan Ulkoilu ja retkeily

Ennen vanhaan potkukelkka oli yleinen kulkuneuvo talviolosuhteissa. Nykyään kelkkoja näkee lähinnä talojen pihalla seisomassa. Kokkolan latu laittaa kelkat kiitoon meren jäällä. Järjestämme ohjatun potkukelkkaretken läheiseen saareen, jossa paistamme makkarat ja keitämme nokipannukahvit. Retki järjestetään jäätilanteen salliessa Kokkolan edustalla. Seuraa tapahtumakelenteria.

Kokkolan latu järjestää ohjattua maastopyöräilyä ja meillä on tällä hetkellä kaksi Suomen ladun kouluttamaa ohjaajaa. Tieto tulevista lenkeistä julkaistaan Facebook-sivuillamme. https://www.visitkokkola.fi/tekemista/pyoraile-kokkolassa/

Kurkkaa suosittuja pyöräreittejä mm. Visit Kokkolan sivuilta: https://www.visitkokkola.fi/tekemista/pyoraile-kokkolassa/

Tässä myös muutamia muita vinkkejä:
– Pyörätie seitsemän sillan saaristossa Kokkolasta Pietarsaareen n. 40km yhteen suuntaan. Kartta.
– Reitti Kokkolan rantamaisemissa Öjassa, noin 30km yhteensä Kokkolan keskustasta mitattuna. Kartta.
– Reitti Kokkolasta Kaustiselle Seljesharjun upeiden maisemien kautta ja takaisin. Noin 100km. Voi lyhentää esim. lähtemällä ja palaamalla Alaveteliin, jolloin reitti on n. 70km. KarttaLinkki Retkipaikan juttuun Seljesistä.

Keskipohjanmaa antaa ainutlaatuiset puitteet retkeilyyn. Luontoa ja maisemia hallitsee entisen merenpohjan kivikot ja hiekkaiset dyynit. Lisäksi kulttuurihistoriallisesti tärkeitä muinais hautoja ja asuinpohjia löytyy sieltä täältä lähialuetta.

Kokkolan kaupungin retkeily- ja ulkoilumaastot

Retkiluistelu on talven kovavauhtisimpia harrastuksia. Kokkolan latu vuokraa retkiluistimia talvella. Joinain talvina Kokkolasta löytyy myös aurattu retkiluistelureitti säistä riippuen. Seuraa tapahtumakalenteria.

Lisätietoa antaa Pekka Maasalo, 050 363 9009, pekka.maasalo@fmi.com

Vesijumppa on tehokas tapa liikkua pitkin vuotta. Se kehittää lihaksia sekä kuntoa paremmin kuin käveleminen johtuen veden kovemmasta vastuksesta. Kokkolan latu järjestää ohjattuja vesijumppatunteja syyskuusta jouluun ja tammikuusta toukokuuhun sunnuntai-iltaisin. 

Lisätietoa jumppatuokioista antaa Paula Äijälä 050 596 2350.