Siirry suoraan sisältöön

Rastimaja

Yhdistyksellä on hiihtomaja, nimeltään Rastimaja Trullevin ulkoilureitille tehtävän hiihtoladun varrella. Talvella majalle pääsee myös jäiden yli Santahaka-Harriniemen ulkoilualueelta.


Maja on auki hiihtokaudella viikonloppuisin (la-su) sää- ja latuvarauksella kello 10 – 15:00. Ilmoitamme aukioloista Kaanaanmaantien varressa olevalla parkkipaikalla ilmoitustaululla. Voit tarkistaa ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot Kokkolan kaupungin sivuilta https://www.liikuntapaikka.fi/.

Rastimajan päärakennus on puulämmitteinen mökki, jossa tarjolla kahvia ja pullaa + muuta pientä makeaa. Varaa siis pikkurahaa mukaan! Majalla on mahdollista maksaa myös Mobilepaylla.

Pihasta löytyy kota omien eväiden nauttimista varten. Kodassa tehdyn toistuvan ilkivallan vuoksi sitä pidetään avoinna vain viikonloppuisin Rastimajan aukioloaikoina. Pihalta löytyy myös huussit.

Majaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja talvikaudelle haetaan viikonloppupäivystäjiä. Työ on hauskaa ja helppoa! Saat lisätietoa talkootyöstä yläpalkin ”Yhdistys” linkin alta kohdasta ”Talkoot”.

Paikkaa on myös mahdollista vuokrata yksityiskäyttöön. Katsoa lisätietoja yläpalkin ”Välinevuokraus” kautta.

Osoite: Ahvenpolku 8, Trullevi, Kokkola

Ajo-ohje Rastimajalle

Google Maps kohteeseen
Karttapaikan kartta kohteeseen

Lähtöpaikka:
Paloasema Kustaa Aadolfinkatu 76, 67200 Kokkola (mm. mahdollista pelastustapausta varten).

1. Jatka luoteeseen (ylämäkeen): Kustaa Aadolfinkatu kohti: Libeckinkatu 550 m
2. Käänny oikealle tielle Pohjoisväylä/​Reitti 749 350 m
3. Käänny vasemmalle tielle Vanha Veistämöntie 1,6 km
4. Jatka: Vasikkasaarentie 650 m
5. Jatka: Trullevintie 2,9 km
6. Käänny oikealle 300 m
7. Käänny oikealle Kohde on oikealla 98 m

Rastimaja saatiin auki tammikuun alussa. Hiihtokelit ovat suosineet niin, että olemme helmikuun puolivälissä pitäneet majaa avoinna kuutena viikonloppuna. Tällöin laajennamme kahvilatoimintaa niin, että Rastimaja on avoinna myös keskiviikkona. torstaina ja perjantaina klo 13-17 ainakin hiihtokauden loppuun asti.

Majaa pidettiin avoinna myös syksyllä 2022 syyslomaviikolla ja muutamana muuna viikonloppuna kokeiluluontoisesti. Sulan maan käyttäjämäärät ovat nousussa Trullevin reitin kunnostuksen myötä. Reittityöt ovat vielä kesken.

Rastimaja pidettiin suljettuna korona-viruksen takia.

Rastimaja saatiin auki vasta helmikuussa. Ehdimme pitää majaa avoinna kahtena viikonloppuna ennen kuin korona-virus sulki majan. Kävijöitä yhteensä kaudella  n. 210. 

Rastimaja auki 12 viikonloppuna. Kävijöitä yhteensä kaudella  n. 1390. 

Rastimaja auki joka viikko loppiaisesta maaliskuun puoliväliin. Kävijöitä yhteensä kaudella  n. 2670. 

Rastimaja auki viitenä viikonloppua ja hiihtolomaviikon. Kävijöitä yhteensä kaudella huikeat n. 1175. 

Rastimaja auki lähes joka viikko. Kävijöitä yhteensä kaudella huikeat n. 2700. Ladun talkooväki kiittää!

Rastimajan aukiolopäivät 0. Lumen puute koko hiihtokaudella.

23.3 kävi n.90 ja 24.3 n. 185 henkeä. Rastimajan nimivihkoseen nimiä kertyi yhteensä huikeat 3545 nimeä hiihtokauden aikana.

Maja oli auki 26 päivänä. Kävijöitä oli noin 2200. (sisävihkoon nimensä laittaneet). Kaikkihan eivät käy sisällä tai laita nimeään vihkoon. Huonoin päivä 1 kävijä (-29 pakkasta) ja paras päivä reilut 200 kävijää. Kyseisesten kirjattujen käyntien arvellaan kartuttaneen hiihtokilometrejä Trullevin reitillä 20 000 – 35 000 km.