Siirry suoraan sisältöön

Uutiskirje syyskuu 2023

Puheenjohtajan terveiset

Syksyinen tervehdys jäsenistölle! Vuoden paras retkeilyaika on koittanut ja meillä on tiedossa monenlaista hauskaa tekemistä retkeilyn tiimoilta. Kurkkaa siis tapahtumakalenteri ja tule mukaan!

Nyt on myös mahdollisuus hankkia Kokkolan kaupungin uutta ulkoilukarttakirjaa jäsenhintaan. Lukaise lisätietoja tiedotteesta.

Ps. Perinteiselle Kiilopään reissulle 16.-23.3.2024 on keväälle haussa linja-auton kuljettaja, jolle kustannamme majoituksen. Ota yhteys kokkolanlatu@kokkolanlatu.fi, mikäli voisit auttaa. 

Sini

Tulevia tapahtumia

16.-17.9.2023 Telttakylä ja yö ulkona Rastimajalla

Tule tutustumaan erilaisiin majoitteisiin ja nukkumaan yö ulkona Kokkolan Ladun tapahtumassa Rastimajalla 16.-17.9.2023!

Telttakylä:

Tuo oma telttasi osaksi telttakylää ja tutustu erilaisiin majoitteisiin. Paikalla on sekä Ladun vuokratelttoja että hallituksen jäsenten majoitteita. Löytyy Fjällräveniä, Hillebergiä, Helsportia ja vähän harvinaisempiakin kevyttelttoja. Vapaasti tutkittavissa! Hyvä tilaisuus tutustua majoitteisiin omia hankintoja pohdittaessa. Vapaa pääsy!

Majoittuville:

Mikäli haluat majoittua, niin ilmoittaudu osoitteeseen kokkolanlatu@kokkolanlatu.fi. Ilmoita mikäli sinulta puuttuu teltta (tai muita varusteita) yöpymistä varten, niin sovitellaan jos sellaisia järjestyisi. Lähetämme vielä ilmoittautuneille tarkemmat ohjeet sähköpostitse varusteiden ym. suhteen.

Haluatko retkeillä:

Voit liittyä mukaan retkiryhmään joko Kaanaanmaantien parkkipaikalta tai Vikån alueen parkkipaikalta. Retkiryhmään ei tarvitse ilmoittautua.

Muuta mukavaa:

Rastimajalla mahdollisuus omatoimiseen grillaamiseen omilla eväillä.

Voit tutustua Ladun toimintaan, Kokkolan kaupungin tuottamaan uuteen retkeilykarttakirjaan ja osallistua mahtavaan arvontaan!

Aikataulu:

Lauantai:

12:00-18:00 Telttakylä avoinna Rastimajalla

13:00 Yhteisvaellus Rastimajalle, lähtö Kaanaanmaantien parkkipaikka (Mika)

14:00 Yhteislähtö kohti Rastimajaa Vikån alueen parkkipaikka, saa liittyä vaellusporukkaan (Satu)

(noin) 15:00 Retkeilijät saapuvat Rastimajalle

Illalla ohjelmassa vapaata oleilua, grillaamista ja telttojen tutkimista

Sunnuntai:

12:00 mennessä poistuminen

Saapumisohje:

Rastimajalle voit tulla omatoimisesti tai retkiryhmän mukana.

Suosittelemme saapumaan paikalle jalan tai pyörällä vähäisen parkkitilan vuoksi. Voit tarvittaessa tuoda yökamppeet paikalle autolla ja pysäköidä esim. Punakallioiden uimarannan P-paikalle.

24.10.2023 Kello 16:00 Minna Jakosuon (Kuukausi yksin erämaassa) retkeilyluento kaupunginkirjastolla

Vaellusguru Minna Jakosuo saapuu Kokkolan Ladun vieraaksi jakamaan kokemuksiaan retkeilystä ja vaeltamisesta Suomen luonnossa.

Minna on tullut monelle tutuksi Kuukausi yksin erämaassa -projektista. Minna vetää työkseen vaelluksia ja muuta luontoaiheista toimintaa sekä pyörittää Isojärven kansallispuiston kahvila Herettyä. Minna on kirjoittanut kirjat Parempaa retkiruokaa ja Rakkauskirjeitä luonnolle.

Tapahtuma alkaa kahvittelulla ja retkeilyaiheisella vapaalla turinalla kello 16:00. Mahdollisuus tutustua Kokkolan Ladun toimintaan ja esim. uuteen Kokkolan ulkoilukarttakirjaan.

Luento alkaa kello 17:00.

Rajatun tilan vuoksi pyydämme ilmoittautumisia etukäteen osoitteeseen kokkolanlatu@kokkolanlatu.fi. Ilmoittautumiset viimeistään 17.10. mennessä.

Tapahtuma on maksuton Kokkolan Ladun jäsenille. Muille 5 €/henkilö

15.11.2023 kello 18:00 Perinteinen otsalamppuretki Laajalahdessa

Perinteinen otsalamppuretki Laajalahdessa. Kaksi eri ryhmää. Soveltuu erinomaisesti myös lapsille!

Lisätietoja tulossa lähempänä Ladun nettisivuille ja sosiaalisen median kanaviin.

29.11.2023 Kummitusretki talvipolulla Harrbådan majakalle

Uskallatko lähteä mukaan kummitusretkelle juhlimaan yhdessä 70 vuotta täyttävää Kokkolan Latua ja Harrbådan majakkaa?

Lisätietoja tulossa lähempänä Ladun nettisivuille ja sosiaalisen median kanaviin.

Tulossa myös retkeilijöille suunnattu suunnistuskoulu. Seuraa ilmoittelua nettisivuilla ja Ladun sosiaalisen median kanavissa!

Syksyn maastopyöräilyt

Syksyn pimenevät illat tulevat ja maastopyöräpolut ovat vielä pari kuukautta timanttisessa kunnossa. Rapa tosin voi roiskua ja lamput ovat tarpeen! Lenkin vetää Suomen Ladun koulutettu mtb-ohjaaja.

Lenkin pituus on parin tunnin luokkaa taukoineen. Mikäli tulet omalla pyörällä, sen tulee olla hyvässä kunnossa ja soveltua maastoajoon. Kokkolan Ladulta voit myös vuokrata maastopyörän tai fatbiken edullisesti (varmistathan saatavuuden ennen lenkkiä vuokraajalta SMS/WhatsApp 041 318 8400). Lenkille kypärä, lamppu ja vesipullo mukaan, suojalaseja myös suositellaan.

Matalan kynnyksen maastopyörälenkki Kokkolassa -nimellä julkaisemme tapahtumia Kokkolan Ladun Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kokkolanlatu (ei vaadi kirjautumista).

Mökki ja Kokkolan uusi ulkoilukarttakirja

Outaladun mökki

Kokkolan Ladun Outaladun mökkiosakkeessa on vapautunut viikko 39. Kurkkaa lisätietoja ja hakuohjeet https://kokkolanlatu.fi/outaladun-mokki/

Ps. Nopeat syö hitaat!

Kokkolan uusi ulkoilukarttakirja

Kokkolan kaupunki on julkaissut uuden ulkoilukarttakirjan paikallisista reiteistä ja taukopaikoista. Tarjoamme jäsenillemme mahdollisuutta hankkia karttakirja hintaan 10 € (normaalisti 20 €).

Laita sähköpostia kokkolanlatu@kokkolanlatu.fi, mikäli olet kiinnostunut tilaamaan. 

Mahdollisuus tutustua tuotteeseen esimerkiksi Rastimajan telttakylä -tapahtumassa 16.-17.9. tai Minna Jakosuon luennolla pääkirjastolla 24.10.2023.

Välinevuokraus

Kokkolan latu vuokraa monipuolisia retkeilyvälineitä Kokkolan Ladun jäsenille ulkoiluun talveksi ja kesäksi. Näin sinun ei tarvitse ostaa välineitä omaksi kokeilematta! Vuokraukset vain Kokkolan Ladun jäsenille.

Melontavälineitä vuokraamme vastuusyistä vain kokeneille melojille. Näet koko valikoiman osoitteessa kokkolanlatu.fi/valinevuokraus

Vuokra-ajat ovat joko viikonloppu-, arkiviikko- (ma-pe) tai viikkovuokria. Sitä lyhyempiä vuokrauksia ei enää tehdä. Vuokravälineiden nouto ja palautus välinevarastolle pääsääntöisesti joko maanantaina tai perjantaina kello 17-18 välisenä aikana.

Tiedustelut kaikkien vuokravälineiden osalta: 

Puhelin tai WhatsApp 041 318 8400.

Vuokraaja ei välttämättä pysty vastata puhelimeen, joten odotathan yhteydenottoa viestillä.

Jäsenedut

Kokkolan Ladun jäsenedut liikkeissä

esitä Kokkolan Ladun jäsenkortti kassalla

Intersport Kokkola: -10% kaikista jalkineista

Erä24.fi -nettikaupasta ja Oulaisten liikkeestä -15 % kaikista ostoksista sähköpostitse tulleessa jäsentiedotteesta löytyvällä koodilla.

Muista myös Suomen Ladun monipuoliset edut: https://www.suomenlatu.fi/jasenille/jasenedut.html