Siirry suoraan sisältöön

Kokkolan Ladun uutiskirje toukokuu 2023

Puheenjohtajan terveiset

Kevät antoi odottaa itseään mutta nyt saadaan nauttia upean kesäisistä ulkoilukeleistä. Nyt onkin ihana retkeillä ennen kesän hellekelejä ja hyttysten heräämistä. Hiihtokausi oli pitkä ja onnistunut ja Rastimajan kävijävihkoon kertyi runsaasti nimiä!

Alkuvuodesta on järjestetty monta kivaa matalan kynnyksen tapahtumaa. Toukokuussa käytiin retkeilemässä Trullevin reitillä yhdessä Kokkolan suunnistajien kanssa 70-vuotisjuhlaretkellä. Järjestimme myös yhdessä 50-vuotisjuhlavuotta viettävän Kokkolan Sydänyhdistyksen kanssa ulkoilutapahtuman Roskarukalla. 

Pian käynnistyvät supersuositut matalan kynnyksen maastopyörälenkit, joista lisää tässä tiedotteessa. Myös vuokravälinetoiminta pyörii normaalisti. Syksylle on suunnitteilla mm. viime vuodelta siirtynyt Kortjärven retki, ulkoiluun liittyvää luentotilaisuutta ja kummitusretki 70-vuotta täyttävälle Harrbådan loistolle. Tarkkaile Kokkolan Ladun nettisivuja ja Facebookia, joissa ilmoitamme tulevista tapahtumista.

Tulevia tapahtumia

10.6. Retki Laajalahteen patikoiden tai maastopyörällä

10.-11.6. järjestämme retken Laajalahdessa. Matkaan lähdetään lauantaina klo 16 kahdessa eri ryhmässä. Toinen jalan patikoimalla Laajalahden parkkipaikalta, toinen pyörillä Kokkolan Ladun varastolta. Ruoanlaittoa ja halukkaille yöpyminen uimarannan lähellä. Kaikille osallistujille grillimakkaraa tarjolla! Ohjaajat opastavat leirin pystyttämisessä, ruoan valmistuksessa ulkona ja yleisissä retkeilytaidoissa. Lisätietoja ja ilmottautuminen sähköpostilla tai Facebookissa: https://fb.me/e/Qj3kFXxU

14.6. Talkoot Rastimajalla

Järjestämme Rastimajan talvikauden päättäjäiset ja pienimuotoiset talkoot 14.6. kello 17.30 – 19:30. Siistitään Rastimajan sisäosat kesäkuntoon ja puuhaillaan pieniä askareita pihalla.  Osallistujille tarjolla makkaraa ja pullakahvit. 

Välinevuokraus

Kokkolan latu vuokraa monipuolisia retkeilyvälineitä Kokkolan Ladun jäsenille ulkoiluun talveksi ja kesäksi. Näin sinun ei tarvitse ostaa välineitä omaksi kokeilematta! Vuokraukset vain Kokkolan Ladun jäsenille.

Melontavälineitä vuokraamme vastuusyistä vain kokeneille melojille. Näet koko valikoiman osoitteessa kokkolanlatu.fi/valinevuokraus

Vuokra-ajat ovat joko viikonloppu-, arkiviikko- (ma-pe) tai viikkovuokria. Sitä lyhyempiä vuokrauksia ei enää tehdä. Vuokravälineiden nouto ja palautus välinevarastolle pääsääntöisesti joko maanantaina tai perjantaina kello 17-18 välisenä aikana.

Tiedustelut kaikkien vuokravälineiden osalta: 

Puhelin tai WhatsApp 041 318 8400. Vuokraaja ei välttämättä pysty heti vastata puhelimeen, joten odotathan yhteydenottoa.

Uudenlaista seikkailua packraftin kanssa

Kokkolan Ladun vuokravälinevalikoimasta löytyy 2 kpl packraft -reppulauttoja. Packraft on hyvin pieneen tilaan pakkautuva kevyt kumivene, joka on helppo heittää rinkan päälle tai reppuun laajentamaan seikkailijan reviiriä. Packraft on hyvin tukeva ja sillä voi kuljettaa myös rinkkaa keulaan köytettynä. Melontaominaisuudet eivät ole aivan kajakin luokkaa, mutta eteneminen on silti sujuvaa.

Packraftin vuokrauspakettiin kuuluu itse veneen lisäksi taitettava mela, akkukäyttöinen pumppu, täyttöpussi, paikkaussarja ja pelastusliivit. 

Myös packraftia käytettäessä tulee osata melonnan perustaidot. Kokkolan Latu suositteleekin osallistumista paikallisen seuran tai muun toimijan melontakurssille ja ohjattuihin yhteismelontoihin kokemuksen kartuttamiseksi. Vuokraamme melontakalustoa vain kokeneille melojille.

Miljoona roskapussia

Kokkolan kaupunki on haastanut kaikki paikalliset yhdistykset roskatalkoisiin YLE:n Miljoona roskapussia kampanjan myötä. Kampanjassa kaupungit kilpailevat siitä, kuka kerää eniten roskapusseja ja ilmoittaa niitä YLE:n sivuilla olevaan laskuriin osoitteessa https://yle.fi/aihe/miljoona-roskapussia.

Kampanja kestää 14.6. saakka. Kokkolan Latu haluaa haastaa kaikki jäsenet talkoisiin siistimään yhteistä ympäristöämme. Nappaa siis roskapussi mukaan retkelle ja muista ilmoittaa saaliisi YLE:n sivuilla!

Kesän maastopyöräilyt

Kesä on saapunut ja maastopyöräpolut alkavat olemaan parhaimmillaan! Viime kesän hurjan positiivisen palautteen saattelemana jatkamme maastopyörälenkkejä samalla idealla kuin viime kesänäkin, eli mukaan voit tulla jos pystyt pyöräilemään polkua pitkin, vauhti sovitetaan hitaimman mukaan. Lenkin vetää Suomen Ladun koulutettu mtb-ohjaaja.

Lenkin pituus on parin tunnin luokkaa taukoineen. Mikäli tulet omalla pyörällä, sen tulee olla hyvässä kunnossa ja soveltua maastoajoon. Kokkolan Ladulta voit myös vuokrata maastopyörän tai fatbiken edullisesti (varmistathan saatavuuden ennen lenkkiä vuokraajalta p. 041 318 8400). Lenkille kypärä ja vesipullo mukaan, suojalaseja myös suositellaan.

Matalan kynnyksen maastopyörälenkki Kokkolassa -nimellä julkaisemme tapahtumia Kokkolan Ladun Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/kokkolanlatu (ei vaadi kirjautumista).